Със златния си медал от олимпиадата в Токио Ивет Горанова накара цяла България

...
Със златния си медал от олимпиадата в Токио Ивет Горанова накара цяла България
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Ивет Горанова: „Колкото по-тежък е пътят до целта, толкова по-сладка е победата“

Със златния си медал от олимпиадата в Токио  Ивет Горанова накара цяла България да се гордее, а в този момент тя употребява триумфа си и за добра идея. 22-годишната шампионка по карате е  едно от лицата на  кампанията  „ За Една от 8 всеки ден “ на фондацията „ Една от 8 “ , за която даде на търг колана от тренировките, довели я до огромната победа. По този мотив беседваме с Ивет за тежките тествания, какъв брой значима е профилактиката, за предпазим здравето си, и какво я въодушевява.

Ивет, участваш в кампанията  „ За Една от 8 всеки ден “ и благотворителните търгове в поддръжка на Фондация „ Една от 8 “ – по какъв начин избра предмета, който си предоставила за търга?

Спрях се на този предмет, тъй като желаех това, което избера, да има максимален сантимент . Предметът е обвързван с олимпийското ми злато, по тази причина е толкоз алегоричен.

 Ивет Горанова Getty

Какво значи за теб коланът, с който си упражнявала за Олимпиадата?

Коланът за мен е извънредно скъп – тъй като съм предходна през всяка една тежка подготовка с него и съм проливала всяка капка пот точно с него.

Коланът е един от предметите, които породиха максимален интерес в благотворителните търгове. На какво смяташ, че се дължи това?

Мисля, че златният ми орден ще остане в сърцата на хората, тъй като пречупих 13-годишна пауза без злато на Олимпиадата и съумях да накарам българите да се почувстват горди и мощни. Предполагам по тази причина и коланът породи подобен интерес.

Родена си в Долна Митрополия и си учила и упражнявала в Плевен. Достатъчна ли е осведомеността за предварителна защита рака на гърдата там? С какво би желала ти като социална персона и част от акцията „ За Една от 8 “ да подпомогнеш акцията на локално равнище?

Осведомеността за предварителна защита на рака на гърдата в никакъв случай не е задоволителна. Трябва да се приказва повече , повече акции да се организират, с цел да стигнат до повече дами – нито една от нас не е застрахована от рак на гърдата.

Важно е дамите да знаят, че би трябвало да се преглеждат постоянно и при най-малките подозрения да не ги е боязън да потърсят мнението на експерт.

Както при в спорта, по този начин и в живота, значимо е не повалянето, а изправянето на крайници след него. Как приемаш тестванията и загубите, какво ти оказва помощ да се справяш с тях?

При тежки тествания и загуби постоянно си дублирам накъде съм тръгнала и какво желая да реализира. В последна сметка, колкото по-тежък е пътят до задачата, толкоз по-сладка е успеха .

 Ивет Горанова Лео Кирилов

Израснала си с доста дисциплинираност в всекидневието си. Как се грижиш за здравето си и успяваш ли да балансираш сред натоварените тренировки и грижата за себе си?

За да съм в добра форма, обръщам внимание на здравето си непрекъснато, само че много постоянно ми се случва да нямам време и да не помня от време на време да се поглезя като жена.

През последните години от ден на ден се приказва за положителна настройка и търсене на естетика. Как поддържаш своята, оказва помощ ли ти в достиженията или повече разчиташ на спортния хъс?

Позитивната настройка и спокойствието са най-важни за мен – когато човек е в баланс със себе си, няма какво да го спре .

Съзрявайки през годините, кои дами ти служат като най-голямо ентусиазъм в персоналния и професионалния ти живот?

Силните дами – тези които се борят с всяко предизвикателство, без значение от неговата степен, и дамите, които не ги е боязън да сбъдват фантазиите си.

 Ивет Горанова Getty

Ако един ден имаш опция да създадеш лична фондация или сама предприемеш благотворителна активност, на какво би желала да е отдадена?

Ако един ден основа фондация, която да е благотворителна, нейният фокус сигурно би била любовта . Любовта сред хората, любовта към децата и най-много любовта към живота и това да се поддържаме.
 Ивет Горанова на Олимпийския връх  Ивет Горанова на Олимпийския връх  Ивет Горанова на Олимпийския връх  Ивет Горанова на Олимпийския връх
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР